teo manciulea
Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, celebrată în toată lumea pe 23 aprilie, va fi marcată anul acesta într-un mod de-a dreptul inedit de către liceenii de la Colegiul „B. P. Hasdeu”.
„Joi, vom organiza un marș, pornind de la liceu și până pe Bulevardul Bălcescu, în fața Consiliului Județean. Vom face un popas pe Platoul Dacia. Elevii for fi costumați în cărți. Apoi ne vom opri în sala de spectacole a Consiliului Județean, acolo unde va avea loc un concert susținut de către doi elevi ai Hasdeului, doi tineri care și-au demonstrat deja la nivel național talentul. Este vorba despre Teo ­Man­ciulea și Dora Gaitanovici”, a declarat directorul Colegiului Hasdeu, Ionel Banu.

Buzoianul Teo Manciulea a devenit cunoscut după ce a participat la emisiunea Vocea României, reușind să ajungă până în semifinalele concursului în timp ce Dora Gaitanovici este o buzoiancă ce a reușit să câștige cele mai impor­tante competiții muzicale naționale destinate copiilor, culminând cu Mamaia Copiilor.
Potrivit organizatorilor, alături de cei doi, pe scena de la Consiliul Județean vor fi invitați să evolueze și alți artiști cunoscuți, între care Laurențiu Cazan.

Prima zi mondială a cărții și a drepturilor de autor a fost ziua de 23 aprilie 1996. 23 aprilie marchează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here