Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei pare să fi descoperit rețeta succesului în ceea ce privește o problemă întâlnită des în acordarea de ajutoare bănești unor familii sărace.

Măsură ORIGINALĂ luată de BISERICĂ. Mai concret, pentru că majoritatea oamenilor dădeau banii pe alcool și țigări, De anul acesta, persoanele nevoiașe nu vor mai primi bani, ca ajutor ci tichete sociale valorice care nu pot fi folosite decât în procurarea de alimente.

„Vin foarte multe cazuri şi am urmărit. Le ofeream o sumă de bani şi de multe ori nu ajungeau acolo unde trebuia, adică banii erau folosiţi pe băutură, ţigări şi alte vicii. Am fost puşi în această situaţie: ce să facem? Pentru că de ajutat, trebuie să ajuţi familiile. Nu sunt de vină copiii că unul dintre părinţi are un viciu. Am implementat un program, de anul acesta, de tichete. Tichete sociale care sunt de diferite sume şi acum nu le mai dăm bani, ci le dăm aceste tichete. Cu ele pot să cumpere medicamente, alimente, haine, orice altceva în fară de băutură şi ţigări”, a declarat Ioan Şolea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here