Măsuri speciale după depistarea a încă două cadre medicale de pe două secții ale Spitalului județean de Urgență Buzău (Chirurgie Plastică și Boli Infecțioase).

“Situația din data de 12.06.2020 de la SJU Buzău: 2 cadre medicale au fost depistate pozitiv la testarea pentru Covid-19  (un medic și o infirmieră). Aceștia sunt ușor simptomatici. Cei doi au fost trimiși la Spitalul din Râmnicu Sărat.

La nivelul secțiilor unde au fost depistate pozitiv cele 2 cadre medicale, împreună cu D.S.P. Buzău s-au luat următoarele măsuri:

– au fost testați toti pacienții și personalul medical din secțiile unde au fost depistate cele 2 cazuri

-au fost limitate internările, doar cazurile grave care se încadrează în definiția de urgență medico-chirurgicală

-externarea pacienților externabili

-efectuarea dezinfecției terminale, gradual, în funcție de eliberarea spațiilor/saloanelor

– intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție la nivelul fiecărei secții

– efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în tură pentru personalul medical cu interzicerea pătrunderii în secție a celor care prezintă simptomatologie respiratorie, febra și indrumarea lor către secția Boli Infecțioase.

– reinstruirea personalului medical și respectarea cu strictețe a  echipamentului de protecție, conform recomandărilor primite în contextul actual

-interzicerea vizitatorilor. Informații despre starea de sănătate a pacienților vor fi date telefonic, de către medicii curanți.” , precizează Biroul de Presă al SJU, într-o informare de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here