mariLiderul sindicatului cadrelor sanitare SANITAS , Mariana Munteanu a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a expus opinia membrilor sindicatului faţă de sancţiunile decise de comisia de disciplină care a anchetat cazul copiilor cotenţionaţi pe secţia de pediatrie a SJU. ” Măsurile luate ca pedepse pentru colegii noştri au fost destul de aspre pentru vina lor de a nu fi respectat nişte proceduri, nişte semnături în nişte registre” – este punctul de vedere exprimat de liderul de sindicat Mariana Munteanu.

Până în acest moment nu există nicio contestaţie a vreuneia dintre cadrele medicale sancţionate însă în eventualitatea în care ancheta penală , în curs la acest moment, va scoate la iveală că o asistentă se face vinovată de rele tratamente, sindicatul va acorda asistenţă juridică. ” Nu credem că se va ajunge  la concluzia de rele tratamente aplicate minorului , însă dacă va fi aşa sindicatul va susţine din punct de vedere juridic pe cei care vor fi găsiţi vinovaţi” , a precizat Mariana Munteanu.

Pe de altă parte liderul SANITAS a mai ţinut să sublinieze că există şi o mulţumire în urma anchetei dar şi a modului în care a fost mediatizată situaţia copiilor legaţi. ” Suntem mulţumiţi că aceste proceduri ( de contenţie n.r.) se vor pune în aplicare, şi nu numai la noi la Buzău pentru că trebuie să ştiţi aceste proceduri se aplică în toate spitalele din ţară, şi că toată lumea va intra în legalitate şi nu vor mai exista situaţii ca aceasta. Suntem mulţumiţi că conducerea Guvernului şi a Ministerului conştientizează acum că sunt fonduri insuficiente în sănătate şi e nevoie de alocări de fonduri în plus faţă de ce gândesc aleşii noştri” a mai spus Mariana Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here