Diagnosticarea cu noul coronavirus a șefului UPU-SMURD Buzău, dr. Adrian Zoican, consilier județean PNL, a determinat o anchetă epidemiologică în rândul aleșilor județeni și angajaților CJ cu care medicul buzoian a participat, săptămâna trecută, la o serie de cursuri organizate la mare.

Ședința extraordinară de astăzi s-a desfășurat în Sala Mare a Consiliului Județean, doar după ce responsabilii instituției s-au asigurat că toți aleșii județeni și angajații CJ cu care doctorul Adrian Zoican a intrat în contact nu prezintă simptome specifice Covid-19.

Internat, medicul Zoican a votat prin telefon, fiind sunat în timpul ședinței de șefa juriștilor, Mirela Oprea.

Nu am avut emoții! Noi am luat toate măsurile ca să nu se întâmple alte lucruri, să nu se răspândească virusul. După cum ați obesrvat, distanța socială s-a păstrat. Ca să fie foarte clar, noi am luat legătura cu fiecare care a luat contact cu dl. doctor Zoican, consilieri județeni și personal din Consiliului Județean. Toți sunt OK, adică nu au probleme, simptome că ar avea acest virus.

Tot ca să nu fie interpretări, protocolul este clar: nu se pot duce oamenii să se testeze când vor. Doar în momentul în care cineva are simptome.

Petre Emanoil Neagu foto e1596616013548
Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău

Deja au trecut șapte zile de când domnul doctor Zoican a avut contact cu o parte din consilieri și cu personal din cadrul Consiliului Județean. Nimeni nu are niciun simptom. Toți sunt într-o stare generală bună și foarte bună.” , a declarat șeful Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, după ședința de astăzi.

La cursurile organizate pe litoral, au participat majoritatea consilierilor județeni PNL, câțiva aleși de la celelalte partide, dar și angajați ai Consiliului Județean.

20200804 070909
dr. Adrian Zoican, șeful UPU-SMURD Buzău,                      consilier județean PNL

Reamintim că, luni seară, medicul Adrian Zoican a fost diagnosticat cu SARS-COV2, în timp ce se afla de gardă la UPU. Doctorul și-a întrerupt tura și a decis să se interneze imediat, fiind spitalizat la secția exterioară de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău.

În același context, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a ținut să transmită un mesaj clar pentru cei care neagă existența noului coronavirus.

Din nefericire, trecem printr-o perioadă destul de dificilă, noi, în general, oamenii, nu numai din Buzău, din toată România și de pe tot mapamondul. Cred că, cine a crezut că nu există acest virus, trebuie să măcar să înceapă să creadă. Să păstrăm tot ce înseamnă distanță socială, să ne protejăm și, în același timp, îi protejăm și pe semenii noștri.

Fac o afirmație care s-ar putea să supere multă lume: cam trebuie să ne obișnuim cu acest virus pentru o perioadă lungă de timp. Fiecare trebuie să își ia măsurile necesare, pentru că viața cetății trebuie să continue.” , a adăugat președintele Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here