banner mocanuCampania electorală din acest an este de departe cea mai încrâncenată din istoria postdecembristă a județului. Nu lipsesc șicanele între partidele politice sau candidați, iar scandalurile se țin lanț. Se rup afișele și bannerele, iar „lipitorii” nu se dau în lături de la nimic pentru a obține un loc cât mai vizibil pentru candidatul pe care îl reprezintă.

Cel mai recent caz de acest gen s-a petrecut azi-noapte în comunele Cozieni și Bozioru. Aici echipe de campanie ale PNL au dat jos mai multe steaguri și bannere ale candidatului independent Victor Mocanu, o parte din aceste materiale fiind găsite de poliţişti în portbagajul unei maşini.

“Aseară eu ma întorceam de la Buzău. Pe drum m-a sunat cineva şi mi-a spus că un grup de tineri lipesc afişe ale candidatului Bîgiu pe stâlpi şi în staţiile de autobuz. Cred că erau 10 inși, veniți cu două mașini. Am sunat la 112, iar când a venit poliția, una dintre mașini dispăruse. În portbagajul celeilalte polițiștii au găsit 2 bannere și 5 steaguri electorale ale candidatului Victor Mocanu. La fel s-a întâmplat și în comuna Bozioru, de unde au dispărut 4 steaguri și un banner”, a declarat Daniel Panaiescu, primarul Comunei Cozieni.

Pe lângă bannerele lui Mocanu, au fost distruse şi o parte din afişele candidatului PSD la primăria comunei Cozieni.

Coincidență sau nu, mașina în care au fost găsite materialele electorale ale lui Victor Mocanu aparține cabinetului de avocatură Alina Bădulescu, membră a PNL şi vicepreședinte al Organizației Naţionale a Femeilor Liberale.

Potrivit polițiștilor, tot în aceeași seară a izbucnit un scandal între echipa de “lipitori” și o vânzătoare dintr-un magazin care a refuzat să afișeze materiale electorale ale liberalilor.

Vineri, 25 mai a.c., la ora 19.46, Centrul Operaţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău a fost sesizat prin S.N.U.A.U. „112” cu privire la faptul că un vânzător de la un magazin de pe raza comunei Cozieni a fost agresat de mai mulţi tineri pe care nu i-a lăsat să lipească afişe electorale pe geamul magazinului.

În sesizarea primită la „112” se preciza că tinerii respectivi se deplasau cu un autoturism, astfel că maşina a fost dată imediat în consemn şi a fost oprită, pe DJ 203 L, de un echipaj din cadrul Secţiei 11 de poliţie rurală Pârscov.

La volan a fost identificat un buzoian de 21 de ani, care era însoţit de alţi patru tineri, toţi din Buzău.

Poliţiştii au găsit în portbagaj 7 materiale de propagandă electorală ale unuia dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, despre care ocupanţii autoturismului au precizat că le-au găsit căzute pe carosabil.

Totodată, tinerii au declarat că au intrat în conflict cu o femeie, pe raza comunei Cozieni, dar nu doresc să depună plângere cu privire la cele întâmplate. La rândul său, femeia respectivă, în vârstă de 53 de ani, a precizat că îşi rezervă dreptul de a depune plângere împotriva tinerilor.

 În timp ce efectuau cercetări, poliţiştii au fost sesizaţi, prin „112”, cu privire la faptul că ocupanţii autoturismului oprit pe DJ 203 L au demontat, pe raza comunei Bozioru, bannere electorale ale unuia dintre candidaţii la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Poliţiştii au ridicat cele 7 materiale de propagandă electorală găsite în autoturism şi continuă cercetările, în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care tinerii au intrat în posesia lor”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Acțiunea de azi-noapte vine la două zile după vizita în zonă a președintelui Consiliului Județean Victor Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here