materUpdate : ora 13.00

Am primit, marti, o vizita a unei echipe formate din procurori de la DNA Ploiesti. Acestia au ridicat o serie de documente legate de contractele de achizitie directa a unor aparate cumparate pentru dotarea Maternitatii noi, precum si documente legate de contracte de inchiriere de aparatura pentru aceeasi unitate. Este vorba despre un dosar din 2012. In aceeasi zi, echipa s-a deplasat si la cladirea Maternitatii noi, pentru a efectua cercetari specifice. In cursul zilei de joi, au fost convocati laPloiestitrei angajati ai Consiliului Judetean, care au fost chestionati. Ancheta este in curs de desfasurare.„

Cum era de așteptat investiția de peste 80 de milioane de lei în noua maternitate de pe strada Victoriei,  făcută la inițiativa  fostului președinte al CJ, Victor Mocanu a intrat în vizorul oamenilor legii. Potrivit unor surse, recent, procurori DNA au luat la bani mărunți documentele legate de închirierea aparaturii medicale. Este vorba de un contract de închiriere ce prevedea plata de către CJ Buzău a unei chirii de 3 miliarde de lei lunar, până la sfârşitul anului 2012. Contractul a fost semnat cu firma Medical Finances Project SRL din Bucureşti pe 6 aprile anul trecut şi a intrat în vigoare chiar pe 1 iunie, ziua când a fost inaugurată cu mare pompă investiţia de la Maternitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Cristinel Bîgiu a precizat la scurt timp după ce a câștigat mandatul din fruntea administrației județene,  că investiţia este nefuncţională:  ” Am stabilit o comisie de evaluare a situaţiei domnul Romanescu conduce comisia, încă nu este finalizată ancheta. Am discutat cu directorul Maternităţii , nu cred că va putea fi finalizată în acest an şi nu va fi timp pentru obţinerea autorizaţiilor”, a afirmat preşedintele Bîgiu în vara anului trecut. ” Pe de altă parte a continuat şeful administraţiei judeţene, s-a cumpărat aparatură de o sută de milioane de euro.Contractul a fost reziliat întrucât era lipsit de logică să se plătească bani publici pentru aparate care nu vor putea fi folosite de nimeni” , preciza șeful administrației județene anul trecut.

Privitor la ancheta oamenilor legii preşedintele Consiliului Judeţean confirmă că   trei procurori de la DNA Ploieşti au ajuns la începutul săptămânii  la sediul instituției şi au cerut să verifice mai multe documente. Președintele CJ  spune că este un dosar din 2012, ca urmare a unei  reclamaţii. De asemenea în cursul zilei de ieri au fost chemaţi la audieri 3 funcţionari ai Consiliului Judeţean care au făcut parte din echipa care a implementat proiectul noii maternități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here