mazdragBuzoienii riscă să rămână din nou fără consultaţii de la medicii de familie. Doctorii sunt hotărâţi să declanşeze o nouă acţiune de protest dacă nemulţumirile lor nu vor fi rezolvate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Medicii se arată revoltaţi pentru că nu le-au fost decontate facturile pentru cele 14 zile de protest din luna iunie, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe din ţară.

Ba mai mult decât atât, doctorii afirmă că de fiecare dată nemulţumirile lor sunt ignorate de Casa de Sănătate, de acest lucru plângându-se în special medicii din mediul rural. O altă nemulţumire este legată de sistemul informatic cu care medicii de familie lucrează.Acesta dă erori grave, ajungându-se chiar la situaţii în care copiii figurează în sistem ca fiind pensionari, ori bătrânele de peste 80 ca femei însărcinate, situaţie ce duce la decontarea greşită a servicilor furnizate de medicii de familie. Pentru că demersurile doctorilor de a rezolva cele două probleme nu au avut până acum niciun rezultat concret, aceştia se gândesc serios să declanşeze o nouă acţiune de protest.

„Noi nu ne-am primit banii pentru jumătate din luna iunie, practic nu ni s-au decontat serviciile. În aceste condiţii ne gândim serios să declanşăm o amplă acţiune de protest, urmând să punem la punct toate detaliile la următoarea şedinţă”, ne-a declarat Angela Mazdrag, şefa Patronatului Medicilor de Familie Buzău. La nivelul judeţului Buzău există 40 de medici de familie care nu au primit decontările pentru serviciile din prima jumătate a lunii iunie, sumele revendicate fiind de 15-30 de milioane de lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here