Medicul Anca Bistriceanu a fost desemnată să ocupe de funcţia de medic şef interimar la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, după ce fostul titular, Carmencita Matei, a fost demisă pentru nereguli în activitate în urma scandalului cu minorii legaţi de paturi în Spitalul Judeţean. Anca Bistriceanu va ocupa funcţia numai pentru şase luni, până când postul respectiv va fi scos la concurs. Medicul pediatru lucrează de peste de 32 de ani în secţiile de Pediatrie şi Neonatologie şi, până în urmă cu doi ani, a fost şi directoare a Centrului pentru copii cu handicap sever nr. 8 din Buzău.
Totodată, postul de asistent şef de la Pediatrie a fost atribuit Mihaelei Popa, care a înlocuit-o pe Mircica Găzdaru, destituită pentru că ar fi contenţionat micuţii fără a respecta prevederile legale.
Numirile celor două două pe funcţiile de conducere vin după îndelungi căutări ale conducerii Spitalului Judeţean, în care nimeni nu a vrut să-şi mai asume aceasta responsabilitate, cele două au acceptat ofertele la insistenţele mai marilor unităţii medicale şi ale colegilor.
Reamintim că la sfârşitul lunii ianuarie, mai mulţi copii cu nevoi speciale, care provin din centre de plasament, au fost descoperiţi legaţi de mâini în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. Copiii erau internaţi la Spitalul Judeţean din Buzău şi au fost găsiţi de o echipă de jurnalişti. Medicii au motivat acest gest spunând că personalul medical nu este suficient şi din această cauză copiii internaţi aici nu pot beneficia de supraveghere continuă, aşa cum este prevăzut în lege. În urma acestui scandal, medicul şef de secţie, Carmencita Matei, şi asistenta şefă, Mircica Găzdaru au fost demise din funcţiile de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here