bogdan cojocaruAnul Nou nu a debutat cu dreptul pentru medicul Bogdan Cojocaru. Aflat de garda la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Buzau in prima zi a anului, medicul buzoian a cazut victima unui grup de persoane de etnie roma furiosi din pricina unui accident in care fusese implicata o ruda de-a lor.
Medicul Bogdan Cojocaru povesteste ca rudele unei fete implicate intr-un accident rutier pe data de 1 ianuarie au ajuns la spital odata cu tanara ranita si i-au solicitat imperativ sa o trimita pe fata cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti. In momentul in care medicul le-a explicat ca acest lucru nu este posibil noaptea, iar pacienta este stabila si nu necesita transferarea la o alta unitate spitaliceasca s-a declansat conflictul. Rudele pacientei l-au imbrancit pe medic, i-au smuls ochelarii si l-au amenintat cu moartea fara ca cineva sa intervina in aplanarea conflictului. Pentru a  restabili ordinea a fost necesara interventia unor echipaje de politie si jandarmerie desi Spitalul Judetean Buzau beneficiaza de serviciile unei firme de paza.
Mai mult, medicul Bogdan Cojocaru, implicat in incident a acuzat echipajele de politie ca nu au intervenit promt in aplanarea conflictului si ca s-au purtat „cu manusi ” cu agresorii.
„Au venit, au dat noroc cu o persoana din grupul respectiv si i-au rugat frumos sa inceteze. Nu au dat nici o amenda, nu mi-au luat nici o declaratie absolut nimic”-a declarat medicul Bogdan Cojocaru
De cealalta parte, purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, comisarul Florina Crucianu a precizat ca in cazul conflictului izbucnit sambata noaptea la Spitalul Judetean Buzau politistii au actionat cu prioritate pentru indepartarea persoanelor din sectia de primiri urgente si nu au acordat nici un fel de sanctiuni.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here