Medicul chirurg Adnan Al Aloul, de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unitate suport de Covid-19, îndeamnă populația să aibă încredere în noul vaccin anti-Covid. Săptămâna trecută, chiar de ziua sa, doctorul de origine palestiniană anunța că a fost infectat cu noul coronavirus. FB IMG 1609148533041„SĂ NE VACCINĂM anti COVID 19?
De când a început pandemia au fost mulți oameni care aveau dubii de existența virusului, unii au scris alții au făcut video-uri, dintre ei erau și medici dar majoritatea oameni cu anumite interese, foarte greu am depășit această etapă.
Acum sunt aproape aceiași oameni care au suspiciunea de eficaciatea vaccinului, era de așteptat acest lucru.
Sunt mai multe firme producătoare pentru acest vaccin dar care sunt autorizate de FDA pâna acum: Pfizer și Moderna, dar mai sunt și altele în curs de autorizare și studii preclinice. Vaccinul produs de Pfizer are eficacitate 95%. Rezultatul experimentelor clinice a fost publicat într-o revistă de elită medicală „The New England Journal of Medicine”.
Dacă facem comparație cu vaccinul gripal sezonier unde eficacitatea este în jurul 50%…
Cine este FDA? Food and Drug Administration este biroul responsabil pentru suplimente alimentare, alimente, medicamente, produse din sânge, produse medicale biologice, dispozitive care emit radiații, dispozitive medicale, produse cosmetice și instrumente veterinare. Este o instituție aflată în subordinea Ministerului Sănătatii american și a fost fondată în 1862. Nu dă autorizație decât după ce trece prin teste riguroase efectuate de fabricant și o evaluare științifică.
Răspunsul la vaccin s-a făcut rapid: tehnologia modernă este mult mai precisă decât înainte și a devenit totul rapid și precis.
Vaccinul se dă în 2 rapele între ele 3-4 săptămâni, se administrează intramuscular, se poate să apară reacții adverse ușoare ca orice vaccin pentru o zi sau 2.
HAI SĂ ÎNVINGEM PANDEMIA!
HAI SĂ NE VACCINĂM!”, a scris medicul, pe pagina sa de facebook. FB IMG 1609148546482Recent, medicul Adnan Al Anoul și-a sărbătorit ziua de naștere și a dat de veste că e infectat cu noul coronavirus:Mulțumesc mult pentru toți cei care mi-au scris sau m-au sunat de ziua mea să-mi ureze la mulți ani sau să întrebe de sănătatea mea! Am încercat să răspund la toate mesajele și nu știu dacă am reușit! Pe lângă urări am primit și un cadou special – COVID cu simptome ușoare pâna acum! Acest an a fost un an greu pentru toata lumea, dar mulțumesc lui Dumnezeu au fost și realizări… așa că a fost în mai multe nuanțe de culori nu poate să fie totul roz… pentru că așa este viața!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here