ionitaZeci de oameni, majoritatea doctori şi membri ai Sindicatului Independent al Medicilor (S.I.M.) din Buzău, s-au adunat în Piața Victoriei din Bucureşti, şi au protestat în faţa Guvernului. Ei au purtat pancarte cu mesajul: „Demisia în bloc”!.
Medicii nu vor să renunțe prea ușor la decizia pe care au luat-o, aceea de a demisiona în bloc dacă Executivul nu le ascultă doleanțele. Ei cer salarii mai mari și condiții decente de lucru. Luna trecută, liderul S.I.M., dr. Victor Ioniță, a anunțat că 75% dintre medicii buzoieni membri de sindicat au semnat deja demisia în alb, întreruperea activității fiind iminentă.
„Colegilor, fraților doctori din Capitală, veniți la protest în fața Guvernului! Provincia vă fi prezentă!!! Chiar sunteți mulțumiți și fericiți toți medicii din spitalele publice din Capitală? Am îndurat prea multe umilințe!!! A sosit momentul să ridicăm frunțile cu demnitate! Unitate și demnitate, Doamnelor, Domnilor Doctori! Pentru zilele și nopțile pierdute învățând! Pentru tinerețea pierdută tocind filele cursurilor! Pentru demnitatea și prestanța profesiei noastre! În fata Guvernului! La protest! Să ne regăsim!!!”, este mesajul unui medic protestatar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here