Membrii sindicatului Sanitas Săpoca spun, după ce un pacient a atacat bolnavii la Spitalul de Psihiatrie din Buzău, că numărul personalului medical este insuficient, deși au alertat autoritățile în nenumărate cazuri. În plus, sindicatul susține că sporul de periculozitate de 75% pe care l- a avut personalul s-a diminuat la 50%, pe motiv că nu sunt bani.

„Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și-au pierdut viata pacienții din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! Lupta sindicală prioritară pentru noi a fost continuă pentru deblocarea posturilor, deoarece numărul personalului medico-auxiliar este insuficient. Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură”, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Sanitas Săpoca.

În mesajul postat pe Facebook se mai arată că membrii sindicatului sunt revoltați și consideră „că este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor și o infirmieră sa rămână să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here