Neagu Djuvara, istoric, diplomat, filozof, jurnalist si romancier, participa la finala primei editii a concursului de cultura generala "Humanitas in licee", organizat de Editura Humanitas, in aula Bibliotecii Nationale din Bucuresti, sambata, 9 iunie 2012. OVIDIU MICSIK / MEDIAFAX FOTO

Istoricul Neagu Djuvara s-a stins din viaţă, astăzi, la vârsta de 101 ani. Memorialist, diplomat, filosof şi istoric, Neagu Djuvara era unanim recunoscut drept unul dintre cei mai importanţi intelectuali români. Vestea decesului a picat ca un trăsnet pentru toți românii, iar tristețea că țara noastră a pierdut un om de valoare s-a simțit și în mesajul transmis de deputatul buzoian Marcel Ciolacu.

”Astăzi ne-a părăsit ultimul mare aristocrat al României, Neagu Djuvara. Nu există suficient timp să povestim despre acest OM impresionant, însă cu siguranță ne vom aminti mereu de inteligența sa sclipitoare, de șarmul său desăvârșit precum și de dragostea nețărmurită pentru noi românii și a noastră istorie. Drum bun, Maestre!”, a transmis deputatul Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here