postare Ambasada Suediei

Ambasada Suediei din România, cunoscută pentru postările nonconformiste de pe pagina de facebook, stârnește un val de reacții și comentarii la un mesaj scris în această dimineață, având legătură cu Buzăul. 

Mesajul-întrebare este o aluzie la glumele și, uneori, erorile făcute de mulți români, în special de cei din Capitală, confundând Buzăul cu un județ din regiunea Moldova. Buzoienii, la rândul lor, au o sensibilitate aparte atunci când sunt asociați cu moldovenii. 

În acest context, apare mesajul Ambasadei Suediei în România: „Dacă Buzăul nu e în Moldova, atunci cine e? 🧐

Postarea diplomaților (vezi aici) a născut un val uriaș de reacții, având un impact foarte mare, cu sute de emoticoane cu râsete și sute de comentarii, multe dintre ele ironice, atât la adresa suedezilor, cât și a buzoienilor. 

Printre cei care au reacționat cu râsete a fost și favoritul pentru preluarea funcției de prefect de Buzău, Mihai Răzvan Moraru, post revenit în urma unor negocieri la nivel central. Liderul PLUS Buzău a și distribuit postarea Ambasadei Suediei, comentând în glumă despre un posibil „război diplomatic între Buzău și Suedia.

postare Moraru

N.R.: Cum postarea Ambasadei Sudei are o tentă clară de glumă, nici acest material nu trebuie tratat ca pe o știre, ci ca pe un fapt divers cu „trimitere” la simțul umorului fiecărui cititor, buzoian sau nu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here