Mesajul primarului Constantin Boşcodeală cu ocazia deschiderii noului an scolar

0

Dragi elevi,bosco3

Stimaţi părinţi,

Doamnelor şi domnilor directori,

Doamnelor şi domnilor profesori, învăţători şi educatoare,

 

Vă salut deopotrivă astăzi la deschiderea unui nou an şcolar şi tuturor vă urez succes în activitatea dumneavoastră, fie în învăţământul preşcolar, primar, gimnazial sau liceal. Mărturisesc că trăiesc cu aceeaşi intensitate, dintotdeauna, această zi, a începutului de an şcolar, cu atât mai mult în acest an deoarece băieţelul meu mijlociu a început cursurile clasei I la Şcoala nr.11 din municipiu, iar băieţelul cel mic, la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.1. Prima zi de şcoală ramâne, însă, o zi a bucuriei şi a emoţiei, pentru că, indiferent de an şi de vârstă, reprezintă, de fapt, un nou început pentru noi toţi, elevi, părinţi şi dascăli.

Vă asigur că administraţia locală, aşa cum a procedat în ultimii 16 ani, pune pe primul loc învăţământul, asigurarea bazei materiale pentru fiecare unitate de învăţământ din municipiu, dar şi asigurarea siguranţei elevilor în şcoli şi în zonele din imediata apropiere. Unul dintre cele mai importante proiecte ale Primăriei din ultimii ani a fost modernizarea şcolilor din oraş. Astăzi, elevii din Buzău au parte de unele dintre cele mai bune condiţii de studiu din toată ţara, iar colegiile noastre sunt în continuare în fruntea clasamentelor naţionale, atât din punct de vedere al condiţiilor de educaţie, cât şi al performanţelor şcolare ale elevilor. De asemenea, în calitate de primar al municipiului Buzău sunt alături de toţi dascălii, pe care îi rog să pună suflet în activitatea lor şi să-şi facă datoria cu aceeaşi dăruire pentru ca buzoienii să fie cei mai buni cursanţi ai universităţilor din ţară şi străinătate. La rândul meu, o să fac toate eforturile pentru asigurarea unei salarizări decente şi pentru depolitizarea totală a învăţământului buzoian, iar funcţiile de conducere să fie ocupate exclusiv de cei competenţi şi buni manageri administrativi.

Vreau ca România să devină cu adevărat acea ţară în care elevii să fie bine educaţi, profesorii să fie salarizaţi decent, iar părinţii să aibă venituri suficiente, astfel încât şcoala să nu devină o povară.  O comunitate solidă e clădită pe respectul faţă de şcoală şi trebuie să ştiţi că trăiţi într-un oraş în care performanţa şcolară e respectată şi răsplătită.

Cu deosebit respect,

Primarul Municipiului Buzău,p

dr. ing. Constantin Boşcodeală