Alexandra Rusu, elevă la școala militară Boboc

Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc continuă să își promoveze elevii, pentru a convinge cât mai mulți tineri să aleagă o carieră militară. Astăzi, unitatea de învățământ a ales să o prezinte pe eleva Alexandra Rusu, cu un mesaj motivațional. 

Am onoarea să vă salut !

Mă numesc Rusu Alexandra și elev fruntaș în anul II la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc. Alegerea de a face parte din Armata României este o provocare de a-mi atinge limitele. A fi militar nu e simplu, însă cu devotament, responsabilitate, ambiție și dragoste îmi pot îndeplini visul de a purta haina militară și de a avea o carieră de succes în domeniu. Militarii sunt persoane ce au făcut istorie și cei ce o țin vie pentru națiune. Pentru mine acest lucru a fost o decizie majoră, inocența adolescenței te face să ai curaj pentru a lua anumite decizii.

În timpul petrecut în școală am avut ocazia de a mă dezvolta atât educațional cât și profesional, devenind un model printre tinerii de astăzi. Școala militară te învăță să fii responsabil, să îți descoperi noi limite, să iubești ceea ce faci cât și grupul din care faci parte.

Datorită cadrelor și profesorilor colectivului Boboc am reușit să învaț lucrurile ce stau la baza pregătirii unui maistru militar de aviație. Chiar dacă situația din întreaga lume a produs schimbări de amploare în viața fiecăruia, noi, elevii de la Boboc nu am fost speriați sau împiedicați din a ne atinge obiectivul. Dimpotrivă, suntem atenți, respectăm și aplicăm toate măsurile în vigoare și ne-am focusat pe ce este mai important.

În perioada școlii online nu am simțit decât mici diferențe față de școala în format clasic, deoarece atât noi elevii cât și domnii instructori și-au dat același interes în desfășurarea orelor de curs. Mi-a lipsit cel mai mult programul milităresc de zi cu zi, cel ce face parte acum din rutina mea. Am avut răbdare și voință și am revenit cu drag în desfășurarea lui.

Pentru viitor nu vreau decât să trec prin toate etapele necesare pregătirii unui cadru militar, să descopăr adevăratele taine ale acestei meserii și să îndrum mai multe persoane în a face alegerea pe care am făcut-o și de care sunt mândră.

Cu această ocazie le mulțumesc din suflet celor ce stau la baza dezvoltării mele ca persoană și ca militar.” , este mesajul tinerei eleve de la școala militară de la Boboc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here