În ultima periodă, meseriile tradiționale au început să aibă căutare!!! Acest lucru se întâmplă datorită revenirii în sistemul de învățământ din România a școlilor profesionale și a implicării firmelor în pregătirea practică prin învățământul profesional Dual.

LICEUL TEHNIC Buzău are tradiție în învățământul profesional privind formarea multor generații de Mecanici auto.

“Rolul principal al mecanicului auto este stabilirea problemei tehnice sau a defecţiunii şi înlăturarea acesteia într-un timp cât mai rapid.

Acest job include repararea anumitor sisteme tehnice, schimbarea sau reasamblarea acestora” prof. Adriana Rîmniceanu – director Liceul Tehnic Buzău

Cum devii Mecanic auto ?

Foarte simplu!

Cariera de mecanic auto poate fi începută la Liceul Tehnic Buzău prin înscrierea la sfarșitul clasei a VIII – a la Școala Profesional sau la clasa de învățămant profesional DUAL din cadrul liceului.

Vei avea posibilitatea să fii pregătit de o echipă de profesori de specialitate care îți vor deschide orizonturi noi în mecanica de motoare, vei face pregătirea practică direct în service – uri auto dotate cu noile tehnologii, învățând cu meseriași de elită.

Vei fi sprijinit financiar pentru pregătirea ta, cu două burse profesionale,una de la operatorul de practică și alta de la școală,în valoare totală de 500 ron lunar.

Vei putea să participi la proiectele Europene desfășurate de Liceul Tehnic prin Stagii de practică comasată de trei săptămâni în Portugalia, pe bani europeni,unde îți vei îmbogăți cunotințele de specialitate, lingvistice, culturale și vei avea ocazia să cunoști alți elevi din țări europene!!!

Vei putea obține permisul de conducere categoria asigurat gratuit prin lecții în cadru programului de pregătire de specialitate, cu profesorii Liceului Tehnic.

Vei putea să continui studiile liceale la zi sau seral,după obținerea diplomei de Mecanic auto.

Și nu în ultimul rând, vei putea fi angajat de firme. Mecanicul auto are asigurat un câștig mult mai ofertant din punct de vedere financiar!

Totul depinde de tine, mergi la Liceul Tehnic și vei descoperi o școală ca afară !

Liceul Tehnic are laboratoare dotate cu imprimante 3D pe care poți proiecta și realiza tu însuți piese în miniatură,seturi LEGOMINDSTORMING, atelier de mecanică, mașină școală, sală de legislație,internat și cantină .

Liceul Tehnic are pentru anul școlar 2020- 2021 un număr de 48 locuri pentru calificarea Mecanic auto la învățământul profesional și profesional DUAL.

FRIGOTEHNIST

Cine nu are nevoie acasă de o combină frigorifică ?

Vara, când umbra nu mai poate rezolva nimic, când ventilatoarele nu mai fac față, solutia vine de la omul cu zambetul, omul cu aerul conditionat, frigotehnistul!

Din punctul de vederea a multor ingineri, FrIgotehnistul este printre cele mai complexe calificări din Școala profesională, deoarece îmbină cunoștințe din domeniul electric, instalații, și automatizări.

Este tentant să înveți meseria de Frigotehnist, să știi să repari mașini frigorifice,să folosești scule și dispozitive specifice,actualizate la noile tehnologii.

Și toate acestea, când are cine să te învețe ?!

Datorită dezvoltării serviciilor din domeniul HORECA,unul dintre cei mai mari reprezentanți ai acestui sector, firma Horeco din Buzău are nevoie de frigotehniști de viitor,pentru montarea,intreținerea și repararea echipamentelor frigorifice din domeniul alimentar și hotelier.

De aceea va participa alături de LICEUL TEHNIC la formarea profesională a viitorilor profesioniști din domeniul frigotehniei, prin invățământul profesional DUAL asigurând practica săptămânală și stagiile de pregătire practică a elevilor la sediul firmei și de ce nu,direct la locul intervențiilor tehnice.

Firma va asigura tuturor elevilor echipament de protecție,bursă profesională în valoare de 250 de ron lunar și angajamente pentru loc de muncă la absolvirea școlii profesionale,cu salariu de minim 3500 de RON .

Și nu sunt doar promisiuni!

Vei semna un contract de practica direct cu reprezentantul firmei !

Liceul Tehnic are pentru anul școlar 2020- 2021 un număr de 10 locuri pentru calificarea FRIGOTEHNIST la învățământul profesional Dual, pentru care asigură o bursă lunară de 250 Ron.

Hai să înveți o meserie,să fii MESERIAȘ,nu de mântuială!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here