Meteorologii anunţă că în zilele următoarea vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, posibil geroasă.

25 ianuarie:

ÎN ŢARĂ – Vremea va fi rece pentru această dată, în regiunile sudice, estice și parțial cele centrale, local, geroasă în primele ore ale intervalului și noaptea. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice perioadei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și 5 grade, iar minimele între -13 și -3 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil cu înnorări – trecătoare în nordul și centrul țării, precum și la munte și persistente în sud-vest și în sud, respectiv în Oltenia și în Muntenia – în cursul zilei, când, cu totul izolat, cel mai probabil în zona Carpaților Meridionali și a Subcarpaților Getici, vor mai fi posibile ninsori slabe (fulguieli). Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane înalte. În zonele joase de relief, cu precădere în cele din interiorul arcului carpatic, pe arii restrânse, va fi ceață, mai ales dimineața și noaptea.

BUCUREŞTI – Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, posibil geroasă în zona periferică, la sfârșitul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -9…-7 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări în prima parte a zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla în general slab. Spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

26 ianuarie:

ÎN ŢARĂ – Vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor, dar dimineața și noaptea, va fi ger, însă pe arii restrânse, mai ales în depresiuni și în sudul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -12 și -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Local, în zonele joase de relief, îndeosebi în orele dimineților, va fi ceață.

BUCUREŞTI – Dimineața și noaptea, vremea va fi rece cu valori la limita gerului, în zona periferică, iar în restul timpului temperatura aerului va fi mai ridicată, apropiată de normal. Maxima va fi de 3…4 grade, iar minima de -9…-7 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Mai ales dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

27 ianuarie:

ÎN ŢARĂ – Temperaturile, din timpul zilei, vor continua să crească în vestul, nord-vestul și centrul țării și în zonele de munte, dar dimineața și noaptea, vremea va fi rece, pe arii restrânse geroasă în regiunile extracarpatice și în depresiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în zona de deal din Banat și Crișana, iar cele minime vor avea valori de la -17…-15 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 1…3 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în extremitatea de sud-est, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. În zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață.

BUCUREŞTI – Temperaturile din timpul zilei vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar dimineața și noaptea vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -8…-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

28 ianuarie:

ÎN ŢARĂ – Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată în vestul, nord-vestul și centrul țării, la deal și de munte, iar în rest apropiate de cele normale, dar dimineața și noaptea, vremea va fi rece, izolat geroasă în regiunile extracarpatice și în depresiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, iar minimele se vor încadra între -13…-12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 1…2 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-estul țării și în extremitatea de est, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. În zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea, local va fi ceață.

BUCUREŞTI – Valorile termice diurne se vor menține apropiate de cele normale la această perioadă, dar dimineața și noaptea, vremea va fi, în continuare, rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească. Dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here