7 persoane, dintre care 4 copii, au ajuns la Spitalul Judeţean de urgenţă Buzău după ce microbuzul în care circulau s-a răsturnat pe drumul naţional 1 B care leagă Buzăul de Ploieşti. Copiii sunt membri ai ansamblului folcloric al Consiliului Judeţean Suceava şi se deplasau la Bucureşti pentru a face o înregistrare. Din primele cercetări se pare că vina îi aparţine şoferului microbuzului care a schimbat direcţia de mers pe linie continuă şi nu s-a asigurat fiind astfel lovit de un autoturism care circula din spate.

Şoferul microbuzului care transporta grupul folcloric Străjăncuţa aflat în subordinea CJ Suceava, se grăbea să ajungă la Bucureşti unde copii urmau să înregistreze la un post de televiziune cântece populare. După ce a trecut de intersecţia pe unde ar fi trebuit să se încadreze pe drumul către capitală, şi se afla deja pe drumul naţional 1 B, pe o porţiune de drum marcată cu linie continuă, şoferul şi-a dat seama că a greşit drumul şi a virat fără să se asigure spre stânga. În acel moment microbuzul a fost lovit din spate de un autoturism şi s-a răsturnat pe contrasens blocând sensul dinspre Ploieşti spre Buzău.

Pasagerii au sunat la 112 iar la faţa locului au fost trimise 7 ambulanţe şi o maşină de descarcerare. Șapte persoane, trei adulți și patru copii au au ajuns la secţia de primiri urgenţe a Spitalului Județean Buzău unde le-au fost acordate primele îngrijiri.

Ceilalţi copii care nu au suferit traumatisme dar şi însoţitorii lor au fost preluaţi de un microbuz al Palatului Copiilor Buzău şi transportaţi la Direcţia pentru protecţia copilului unde au fost consiliaţi psihologic de specialiştii instituţiei.

Poliţiştii care anchetează împrejurările în care s-a produs accidentul spun că în cauză s-a deschis dosar penal şi urmează să se stabilească cui aparţine vinovăţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here