Premierul Mihai Răzvan Ungureanu susţine că nu i-a făcut „leneşi” pe sinistraţii din judeţele Buzău şi Vrancea care nu îi ajutau pe militari la deszăpezire şi că nu este cazul să îşi ceară scuze, afirmând însă în acelaşi timp că lipsa de spirit civic nu poate fi cauţionată.

„Primul-ministru nu are obrazul atât de gros încât să îi certe pe oameni. Nu i-am făcut pe oameni leneşi, dar trebuie înţeleasă revolta unui om care a crescut pe forţe proprii, văzând oameni dezinteresaţi de curăţarea propriului loc. Cei care au, pot şi nu muncesc nu intră neapărat în etica mea”, a spus Ungureanu, marţi seara, la postul Antena 3.

Premierul a vorbit despre prezenţa lui în zonele afectate de zăpezi, precizând faptul că nu i-a făcut pe oameni leneşi şi nici nu a mers acolo doar pentru imagine.

„Am fost prezent pentru că puteam contribui pentru a antrena autorităţile la un efort sporit, acest lucru m-a determinat să nu las să se înţeleagă că prezenţa primului ministru este doar o imagine acolo. Sunt un om care iubeşte munca, sunt de 12 ani în administrarea centrală. Am muncit şi sâmbăta, şi duminica. Poate să îmi pară rău de ceva, este o chestiune la care mă gândesc în fiecare zi. Îmi pare rău de cei care merită şi aşteaptă, cei care au fost în situaţia disperată de a nu vedea posibilitatea unui utilaj de a le debloca drumul, îmi pare rău pentru cei care şi-au pierdut viaţa din cauza zăpezilor. Un singur român dacă se simte rău, mie îmi pare rău”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

În luna februarie, aflat în zonele înzăpezite din judeţele Buzău şi Vrancea, şeful Guvernului s-a declarat nemulţumit de faptul că militarii deszăpezesc drumurile, în timp ce localnicii „stau în casă la căldură”.

Ulterior, premierul a atenţionat, într-un discurs susţinut la Ministerul Administraţiei şi Internelor, că este necesar ca la nivel local să fie constituite servicii voluntare de intervenţie în cazuri de urgenţă, pentru recâştigarea unui spirit civic „diminuat” de anii anteriori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here