14.000 de desene şi cărţi poştale realizate de 7.000 de elevi din municipiul Buzău au fost trimise, marţi, militarilor din teatrele de operaţiuni în cadrul proiectului „Vreau să fiu ca tine!”.

Exponatele vor fi oferite militarilor români şi străini aflaţi în teatrele de operaţiuni din Afganistan, Bosnia, Kosovo şi Polonia pe 25 octombrie, de Ziua Armatei române.

„Este unul dintre cele mai frumoase proiecte din cele peste 100 organizate de Primăria Buzău cu ocazia Centenarului, mesajele copiilor din Buzău vor emoţiona cu siguranţă militarii români şi străini din teatrele de operaţiuni aflaţi departe de familie”, a declarat, cu prilejul lansării proiectului, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

În context, comandorul Marius Nicoară a declarat că „profesia de militar este una respectată, onestă şi cinstită”, iar militarii străini „vor putea cunoaşte mai bine ţara noastră, istoria sa” prin intermediul cărţilor poştale deoarece au şi mesaje în limba engleză şi „se vor gândi cu nostalgie la familiile lor”.

Proiectul organizat de Primăria municipiului Buzău în colaborare cu Statul Major General, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Fundaţia „Origini carpatice” face parte din cadrul Programului proiectelor, manifestărilor şi activităţilor culturale, ştiinţifice şi artistice dedicate Centenarului României, în anul 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here