La ceremonia de ieri au fost prezenţi peste o sută de oameni, atât preoţi, cât şi enoriaşi care au venit să îi aducă un omagiu I.P.S Epifanie Norocel. Mâine începând cu ora 9.00 se dă startul şi slujbei de înmormântare care se va încheia în jurul orei 13.00. Astfel autorităţile buzoiene se aşteaptă ca la slujba de înmormântare a Înalt Prea Sfinţitului Epifanie Norocel să participe câteva mii de buzoieni şi vrânceni, clerici sau simpli enoriaşi. Poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali vor închide circulaţia în zona Catedralei Arhiepiscopale şi vor asigura zona. Joi , circulaţia pe strada Chiristigii va fi restricţionată până după ora 13.

Totodată, slujba va putea fi urmărită pe un ecran gigant cu LED-uri, amplasat în curtea Catedralei Arhiepiscopale, în timp ce în biserică vor avea acces doar slujitorii Domnului. De altfel, se preconizează că la slujba de pomenire vor lua parte aproape o mie de preoţi din parohiile aflate în Buzău şi Vrancea, dar şi din alte judeţe ale ţării.

Slujba va fi oficiată joi de părintele Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Patriarh Daniel. De altfel, Patriarhul Daniel va conduce Eparhia Buzăului şi Vrancei vreme de 40 de zile până când se va reuni Sfântul Sinod pentru alegerea unui nou arhiepiscop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here