donare 2

Bucuriile vin din lucruri mărunte, liniştea vine din credinţă şi fapte, lumina din inima fiecăruia. Poate la aceste lucruri s-au gândit şi militarii Garnizoanei Buzău atunci când au început campania de donare de sânge ştiind că gestul lor umanitar va salva multe vieţi omeneşti şi dovedind încă o dată că, oriunde în lume, spiritul civic şi voluntar caracterizează donarea de sânge.

donare

Au conştientizat necesitatea şi importanţa donării de sânge, în mod benevol şi fără a aştepta vreo răsplată, ştiind că prin gestul său vor beneficia mulţi oameni pe care nu îi vor cunoaşte niciodată – semeni de-ai lor. Atunci au ştiut că prin gestul lor vor aduce un dram de speranţă şi vor alina suferinţe. S-au gândit la copii, la inocenţa lor ce uneori fără voia Domnului trec prin momente dificile. Au hotărât că gestul lor să se transpună în achiziţionarea de produse electronice, medicale, printre care şi un inhalator, dar şi alimente pe care să le doneze „Secţiei de Pediatrie” din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

campanie

Militarii donatori din garnizoană s-au deplasat joi cu vădită emoţie la secţia de pediatrie unde îi aşteptau copii, cadrele medicale dar şi parinţii însoţitori. Mare le-a fost bucuria celor mici, atunci când, militarii au instalat televizoarele, iar ei au putut viziona programele de desene animate savurând dulciurile primite. Ne-am retras cu modestie, lăsând parcă o parte a gândurilor noastre acestor copii. Prezent alături de militari, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă dr. Lucian FOCA, a declarat: „…nu ştiu ce ne face să nu vedem părţile frumoase ale oamenilor, nu ştiu de ce preţuim mai mult nişte lucruri, decât un copil care aleargă să te îmbrăţişeze, ştiu doar că nimic nu este mai de preţ decât sănătatea şi bucuria copiilor…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here