Armata-zapada-MApNUn număr de 40 de militari cu patru autocamioane si un autogreder, de la Unitatea de Geniu de la Mărăcineni, județul Buzău, intervin pentru curățarea de zăpadă a drumului național 22 Râmnicu Sărat – Brăila, la solicitarea autorităților locale.

Militarii intervin cu lopeți și cu ajutorul autogrederului vor încerca să curețe de zăpadă șoseaua care leagă Râmnicu Sărat de Brăila, tronson închis încă de sâmbătă dimineață, din cauza viscolului extrem de puternic și a vizibilității reduse.

De asemenea, Divizia 2 Infanterie Getica este pregătită să intervină în sprijinul populației afectate de viscol.

”În data de 25 ianuarie 2014, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie Getica, a fost constituită o celulă de răspuns la solicitările autorităților locale pentru ajutorarea populației afectate de ninsori în zona de responsabilitate a diviziei. Astfel, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul de brigadă dr. Lucian Foca, a ordonat ca toate mijloacele auto și utilajele de geniu disponibile, precum și efective de militari, din toate unitățile militare aflate în județele afectate de ninsori abundente și de viscol din zona de responsabilitate a diviziei, să fie în măsură să intervină de urgență, la solicitarea autorităților publice locale și centrale, în sprijinul populației afectate”, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, de comanda Diviziei 2 Infanterie Getica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here