În plină epidemie de gripă, Ministerul Sănătății trimite noi doze cu vaccin. Mult prea puține însă față de necesarul județului astfel că prioritate la imunizare vor avea persoanele cu grad crescut de îmbolnăvire.

Buzăul a rămas fără vaccin cu mult înaintea declanșării epidemiei de gripă, iar serul a lipsit și din farmacii așa că mulți buzoieni au rămas neimunizați împotriva virusului care a ucis déjà 18 români. De joi, în țară a fost declarată oficial epidemie de gripă, iar Ministerul Sănătății a trimită în teritoriu noi doze de vaccin. Mult prea puține însă față de necesarul cerut.

Spre exemplu, la Buzău urmează să ajungă jumătate din numărul celor cerute de medicii epidemiologi, mai exact 927.
Virusul gripal se răspândește destul de rapid, iar aproape 300 de buzoieni au fost déjà diagnosticați cu această boală, în timp ce alte câteva mii au scăpat doar cu o răceală.

Cei mai afectați sunt copiii, iar mediul favorizant este colectivitatea motiv pentru care de la declanșarea epidemiei sunt obligatorii aplicarea unor măsuri minime de igienă. Din păcate, sunt și școli unde elevii nu pot respecta regula minimă a spălatului pe mâini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here