Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, însoțit de șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, a venit, marți seară, la Buzău pentru a verifica personal cea mai amplă mobilizare a militarilor activi din ultimii 6 ani. Alarma a fost dată de însuși ministrul Mircea Dușa și a vizat garnizoanele subordonate Diviziei 2 Infanterie “Getica” respectiv Buzau, Vrancea, Galați și Brăila.
„Am ordonat astăzi(nr. marți) începând cu ora 18.00 alarmarea Diviziei 2, atât comanda cât și unitătile din compunerea diviziei din Braila, Galați Focșani și Buzău. Au fost alarmați peste 3.000 de militari și urmărim starea de operativitate a unităților alarmate. Alarma s-a dat în afara orelor de program iar militarii în 2 ore trebuie să fie prezenți în unitate, în alte 3 ore trebuie să fie pregătiți de marș cu toate mijloacele din dotare și apoi urmează dislocarea în raionul de alarmă. Asemenea exercitiu nu a mai fost realizat din anul 2009 din lipsa banilor”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.
Militarii din cele patru garnizoane au plecat la miezul nopții către Poligonul Smârdan acolo unde vor participa la un amplu exercițiu alături de partenerii NATO.
Exercițiul multinaţional „Wind Spring 15” se va desfăşura în perioada 16 – 30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu (CAAMK), din judeţul Constanţa, cu scopul atrenării în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO şi partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here