Mihnea Motoc
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc a vizitat marți, împreuna cu șeful SMG, generalul Nicolae Ciucă unitățile militare din Buzău și a discutat cu militarii buzoieni la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Ministrul Apărării s-a interesat de condițiile și nivelul de pregătire al militarilor buzoieni și a declarat că Divizia 2 Infanterie Getica este o unitate de elită a Armatei Române cu un rol deosebit în înființarea Comandamentului Diviziei Multinaționale Sud-Est.
„Am venit la Divizia 2 Infanterie „Getica” cu un dublu obiectiv. Este o vizita la cea mai mare divizie de infanterie din România. O unitate cu un program remarcabil de exerciții care va continua la o intensitate superioara în 2016. Este o unitate care a avut un aport special la posibilitatea înființării pe teritoriul României a Comandamentului Diviziei Multinaționale Sud-Est pe care l-am avut ca obiectiv în anul 2015. Am vrut sa fac urările cuvenite la început de an, un an care nu va fi mai ușor din punct de vedere al cerințelor militare aflate în fața Diviziei dar va fi cu certitudine mai bun pentru ca alocarea bugetara pentru anul acesta este sensibil crescuta”, a declarat ministrul Apărării Naționale Mihnea Motoc.
De asemenea, noul ministru a dat asigurări că bugetul pe anul 2016 va permite atât majorările salariale cât și a pensiilor militarilor buzoieni.
„Am discutat și despre aspectele legate de cheltuielile de personal și pot să vă spun că, chiar cu această pondere importantă alocată cheltuielilor operaționale, cheltuielile de personal prevăzute în buget permit preluarea creșterilor salariale și a câtorva modificări prevăzute în sistemul pensiilor militare”, a spus ministrul Apărării Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here