bagiu pompieriÎn data de 13 septembrie se sărbătoreşte Ziua Pompierilor din România. Tot astăzi se împlinesc 164 de ani de la bătălia de la Dealul Spirii, un moment important în istoria pompierilor.

Începând cu anul 1953, pompierii români sunt sărbătoriţi în data de 13 septembrie. De asemenea, astăzi este marcat şi momentul eroic din 1848, când pompierii militari din Bucureşti au luptat împotriva otomanilor. Bătălia din Dealul Spirii de la Bucureşti este considerată un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848 şi prima afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei armate române moderne, constituită în urma Păcii de la Adrianopole din 1829.

Ziua pompierilor a fost sărbătorită şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Printre invitaţii speciali au fost Remus Pricopie, ministrul învăţământului, Ecaterina Andronescu şi Episcopul Buzăului şi Vrancei, Ciprian Câmpineanu.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bâgiu împreună cu cei doi viecepreşedinţi au fost prezenţi la ceremonia dedicată Zilei Pompierilor.

Remus Pricopie a fost cel care a dat cititre mesajului transmis pompierilor de primul ministru Victor Ponta.

Tot astăzi, în curtea ISU Buzau a avut loc o expoziţie de tehnică care în acest week-end se va muta în Parcul Tineretului şi în Parcul Crâng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here