Prefectul Buzăului, Carmen Ichim și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu au anuntat astazi că au lansat o invitație către Lucian Sova, ministrul Transporturilor pentru a vedea exact care este problema podului vechi de la Mărăcineni, a Drumului Național 10 și a podului de la Vadu Pașii.

„Nu doar pentru județul Buzău este o problemă. Podul de la Mărăcineni face legătura între București și partea Moldovei. Vor începe lucrări de construcție la partea metalică, deci podul vechi va fi închis. Ieri am primit o adresă de la Secția de Drumuri Naționale Buzău în care ne informează că timp de 4-6 zile se vor efectua lucrări la rosturile de dilatație de pe podul nou, sensul de mers București-Iași, iar circulația va fi limitată, adică din două benzi de mers, se va circula pe o singură bandă de mers după care, după ce se va primi avizul de la C.N.A.I.R., care este administratorul drumului, se va ști când anume se va închide podul metalic. Nu va fi în următoarele zile pentru că trebuie refăcute lucrările la rosturile de dilatație din dreptul pilei 3. Împreună cu Consiliul Județean am trimis o invitație directorului C.N.A.I.R. și domnului ministru Șova să vină să evalueze situația din teren pentru că, în urma condițiilor meteo s-au produs alunecări de teren, avem probleme atât la podul în construcție de la Vadu Pașii unde sunt probleme și riscă să fie afectat podul de cale ferată, avem probleme pe DN10, iar podul de la Mărăcineni este bomboana de pe colivă”, a declarat Carmen Ichim, prefectul Judetului Buzau.

La randul sau, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a cerut scuze anticipat șoferilor pentru inconvenientul care se va crea de închiderea podului de la Mărăcineni. În același timp, Petre Emanoil Neagu a atras din nou atenția asupra situației grave de pe DN 10 care leagă Buzăul de Brașov.

„Ați văzut că oricum sunt probleme de fluență a circulației în zilele aglomerate. E bine totuși că s-a luat decizia reabilitării și cerem scuze, chiar dacă nu suntem implicați, cetățenilor pentru disconfortul creat dar era o lucrare necesară. De asta am chemat aici și Ministerul Transporturilor și C.N.A.I.R. și sunt convins că reprezentanții conducerii companiei și ai ministerului vor face o deplasare la Buzău într-o perioada destul de scurtă. Noi ne vom deplasa în teren alături de ei și vom participa la studiile necesare.”, a declarat jurnalistilor Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here