Care este situația traficului la această oră? Care sunt drumurile cu probleme sau restricții în trafic în aceste zile în care petrecăreții au plecat spre litoral sau spre stațiunile montane pentru a petrece minivacanța de 1 Mai. Șoferi, mare grijă însă! Radarele poliției sunt mai peste tot în aceste zile!

Polițiștii informează că circulaţia rutieră a fost reluată în ambele sensuri pe DN17 Bistriţa – Vatra Dornei, în localitatea Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, unde anterior a avut loc un eveniment rutier fără victime.
În judeţul Buzău, circulaţia rutieră este oprită pe podul vechi, situat pe DN2, la ieşirea din municipiul Buzău către Râmnicu Sărat, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie. Traficul rutier se desfăşoară însă pe podul nou, prevăzut cu câte o bandă pe sens, circulaţia fiind dirijată prin semafoare. De asemenea, pe acest pod, este instituită şi restricţie pentru tonajul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) astăzi, în intervalul orar 12:00-22:00.

Tot în judeţul Buzău este instituită restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN10 Buzău – Braşov, ca urmare a alunecărilor de teren produse în zonă.

Circulaţia este oprită pe DN21A Bărăganul (Brăila) – Ţăndărei (Ialomiţa) între kilometrii 0 şi 21 pentru executarea lucrărilor de reparaţii a sistemului rutier, în perioada 18.04.2018 – 18.05.2018. Traficul rutier se desfăşoară pe ruta ocolitoare: intersecţia DN 21A cu DN 21 (Bărăganul) – intersecţia DN 21 cu DN 2A (Slobozia) – intersecţia DN 2A cu DN 21A (Ţăndărei).

Privitor la traficul aerian, feroviar şi naval, nu sunt semnalate probleme deosebite, circulaţia desfăşurându-se în condiţii normale.

Șoferi, nu uitați de radare!
Poliţia Română va asigura fluenţa şi siguranţa rutieră cu peste 1.500 de poliţişti şi 300 de radare în perioada minivacanţei de 1 Mai, notează Agerpres.
Pe principalele artere spre litoral, poliţiştii de la Rutieră vor primi sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Naţional de Aviaţie, care vor survola şoselele cu un elicopter pentru a putea fi dispuse măsuri corespunzătoare pentru asigurarea fluenţei pe arterele mai aglomerate.

“Este foarte important atunci când vă deplasaţi în coloană sau sunteţi ultima maşină în coloana de vehicule aflate în staţionare este neapărat necesar să acţionaţi butonul luminilor de avarii tocmai pentru a preîntâmpina o eventuală coliziune în lanţ de către maşinile care se află în spatele dumneavoastră”, susțin reprezentanții Poliției.
Cele 300 de aparate radar care vor fi prezente pe drumuri şi autostrăzi vor fi atât în vehicule inscripţionate, cât şi neinscripţionate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here