Minune in prag de Crăciun pentru mai mulți bolnavi care aveau nevoie de un transplant. Organele care lvor salva vietile a trei bolnavi din Iași  provin de la un pacient in varsta de 62 de ani, internat la Spitalul Judetean Buzau, in urma unui AVC hemoragic. Barbatul a intrat in moarte cerebrala luni seara, iar familia si-a dat acordul pentru donarea organelor.

O echipa de medici acreditati pentru prelevare de organe a venit de la Iasi si a intrat in sala, aseara, alaturi de medicii buzoieni. Salvatorii au prelevat rinichii, ficatul si corneea pacientului, iar organele au ajuns la Iasi, unde vor avea loc interventiile pentru transplant.

“ A fost prelevat un pacient în vârstă de 62 de ani care a decedat în urma unui AVC hemoragic. Moartea cerebrală a fost declarată ieri seară în jurul orei 21.00, după care au fost chemate echipele de prelevare”, a spus medicul urgentist Adrian Zoican, șef secție UPU-SMURD și coordonator program transplant din Spitalul Județean de Urgentă Buzau.

Pacientii care vor primi organele sunt alesi din lista de asteptare, printr-un sistem care are drept criterii compatibilitatea. Ulterior, se fac investigatii medicale in urma carora se stabileste pacientul cu sanse optime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here