vagon
UPDATE: Pericolul din Gara CFR a fost înlăturat.
„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat că în Gara CFR Buzău se afla o garnitură de tren de marfă formată din vagoane cisternă ce transporta GPL pe relaţia Ploieşti-Suceava, iar la nivelul a 2 dintre vagoane existau scurgeri de gaze. Forţele sosite la faţa locului au luat măsura izolării vagoanelor ce prezentau scurgeri de gaze, transportarea acestora pe o linie moartă în afara zonei de pericol pentru populaţie, asigurarea măsurilor de prevenire a oricărui incendiu, concomitent cu solicitarea echipei de reparaţii a beneficiarului la faţa locului. Vagoanele erau goale, dar în interior existau vapori de gaz. Pericolul a fost înlăturat”, a declarat maiorul Iulian Apostol, de la ISU Buzău.

Pompierii buzoieni au fost solicitați miercuri dimineață în Gara CFR Buzău unde un vagon cisternă prezintă scurgeri de gaz. Vagonul este încărcat cu GPL iar o defecțiune apărută din senin a provocat panică.
Pompierii s-au deplasat la fața locului cu 3 autospeciale de intervenție și un SMURD cu oameni pregătiți în caz de nevoie.
Între timp, garnitura a fost trasă din Gară și dusă într-un loc izolat, unde nu sunt riscuri, undeva în spatele cartierului Mihai Viteazu. În zonă este așteptată acum firma care deține garnitura pentru a remedia defecțiunea.
Zona este izolată, jurnaliștii fiind undeva la circa 2-300 de metri de locul în care se află vagonul din care se scurge gaz petrol lichefiat.
La fața locului se află în afara pompierilor și polițiștiști ai IPJ Buzău dar și polițiști de la Transporturi Feroviare.
Revenim cu detalii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here