În cadrul activităţilor dedicate Centenarului Armatei a 2–a, în data de 16 august 2016, s-a desfăşurat in localitatea SIRIU, o ceremonie militară şi religioasă, la Monumentul ,, Ostaşului Erou”.

După oficierea serviciului religios, alocuţiunilor invitaţilor şi intonarea de către muzica militară a ,,Imnului Eroilor”, a urmat un moment literar-muzical interpretat de către elevii Şcolii Gimnaziale din localitatea Siriu.

Prezent la activitate, alături de autorităţile locale şi judeţene, comandantul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, general-maior dr. Petrică-Lucian FOCA, a transmis participanţilor la ceremonie:

,,…aici, în această zonă,  Armata a 2-a română, reconstituită după retragerea de la Braşov şi pusă sub comanda generalului Averescu, avea dispusă în prima linie Divizia a 6-a, în trecătorile Buzăului şi Tabla Buţii. Ataşamentul faţă de ţară, dârzenia, disciplina, simţul datoriei şi al onoarei militare sunt valori pe care le-au apărat pe câmpurile de luptă şi le-au afirmat cu tărie decenii la rând. Tot aici, pe crestele acestor munţi, Armata română, a plătit tributul de sânge, iar  “Cimitirul Eroilor” din localitate păstrează amprenta jertfei noastre pe aceste meleaguri”.

Ceremonia  s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here