de pusExact la 10 luni distanta de momentul in care primarul din Cernatesti, Valerica Sercaianu, a provocat un accident rutier in localitatea Potoceni, in urma caruia o adolescenta si-a pierdut viata si alta a fost ranita, filmul evenimentelor a fost refacut.

La cererea avocatului celui de-al doilea sofer implicat, la Potoceni s-a facut o expertiza judiciara pentru ca martorii sa poata explica cu amanunte cum s-a petrecut accidentul.

La locul accidentului au fost prezenti cei doi soferi implicati, primarul Valerica Sercaianu si Claudiu Nitu, dar si rudele fetei moarte, martori ai accidentului si localnici curiosi de felul in care magistratii isi fac cercetarile si trag concluziile.

Cea mai marcata de evenimente a fost Mirela Juganaru, adolescenta ranita in urma accidentului, care a fost nevoita sa isi aminteasca in detaliu ziua de 21 mai si sa le povesteasca anchetatorilor clipa in care si-a pierdut cea mai buna prietena.

“Imi aduc aminte pe fragmente. Tot ce imi amintesc le-am spus si la tribunal si le voi spune si aici. Imi amintesc ca am vazut masina primarului venind, am vrut sa ma intorc si sa ii spun Ancai sa se fereasca dar nu am mai avut timp pentru ca atunci cand am intors capul ea era deja lovita, apoi m-a lovit si pe mine. Mi-am cautat ochelarii pentru ca nu mai vedeam din cauza prafului, apoi am vazut-o acolo si nu am putut sa o ating. Eu cred ca vinovatul ar trebui sa plateasca, iar vinovat eu cred ca este primarul, mai ales ca s-a urcat cu alcoolemie la volan. Nu imi este usor sa imi amintesc si sa povestesc tot timpul despre asta dar vinovatul trebuie sa plateasca”, ne-a declarat Mirela Juganaru, adolescenta ranita in urma accidentului produs de Valerica Sercaianu in timp ce isi conducea masina de teren fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

In timpul expertizei, primarul din Cernăteşti, a asistat, fără să vorbească, la reconstituire. Ultima expertiză, acceptată de judecător, ar trebui să facă mai multă lumină şi să stabilească măcar dacă de vină sunt unul sau ambii şoferi implicaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here