Statistici îngrijorătoare referitoare la paza din școlile buzoiene. Potrivit unui raport dat publicității de autorități, la ședința Colegiului Prefectural de luni, peste 80 la sută din unitățile de învățământ buzoiene nu au pază asigurată.
Cifrele au fost dezvăluite de comanda Inspectoratului Județean de Poliție. Mai exact, în acest moment, din totalul unităţilor de învăţământ din judeţul Buzău, 16,33% sunt asigurate cu pază și 29% sunt dotate cu sisteme de supraveghere video. Restul, Dumnezeu cu mila. Asta în condițiile în care unele școli nu au nici gard de împrejmuire, ceea ce înseamnă că oricine poate intra în unitatea de învățământ, după bunul plac.
De la începutul anului școlar curent, în unităţile de învăţământ sau în apropierea acestora s-au înregistrat 7 infracțiuni. Este vorba despre nelegiuiri precum cele de furt sau violență.
În fața unei asemenea situații, de-a dreptul îngrijorătoare având în vedere că este vorba despre siguranța copiilor, prefectul județului George Sava a transmis directive clare: până la următoarea ședință a Colegiului Prefectural să fie întocmit un raport cu măsurile de siguranță implementate în școlile în care elevii sunt lăsați la voia întâmplării, fără ca unitățile să fie păzite în vreun fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here