Forțele de ordine au continuat controalele în trafic, pentru depistarea șoferilor sau pietonilor care încalcă prevederile ordonanțelor militare legate de circulația persoanelor. Și în ultimele 24 de ore au fost aplicate aproape 200 de amenzi, în ciuda faptului că a fost majorat cuantumul sancțiunilor contravenționale (de la 2.000 de lei, până la 20.000 de lei).

Prefectura Buzău a transmis, astăzi, o informare de presă despre rezultatele acțiunilor:

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 307 de polițiști, 120 de jandarmi, 146 de polițiști locali și 48 de militari din cadrul MApN.

120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au asigurat atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean. Zilnic, 34 de jandarmi sunt în dispozitivele de ordine publică instituite la centrele de carantină de pe raza județului. Au fost executate misiuni pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor Ordonanțelor Militare atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri, fiind aplicate de către jandarmi un număr de 8 amenzi, în valoare totală de 16.500 lei  pentru încălcarea prevederilor stabilite în contextul instituirii stării de urgență la nivel național.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1463 de persoane și nu au fost constatate abateri. Însă au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr.1/2020, OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de peste 588.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here