În cadrul acţiunilor desfăşurate ieri pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 8 permise de conducere şi au întocmit 3 dosare penale.

Cele mai multe dintre abateri au fost comise de şoferi, 19 dintre aceştia au oprit sau staţionat în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis, alţi 19 nu au respectat limitele legale de viteză, iar 13 nu au utilizat centura de siguranţă.

Polițiștii au reţinut 8 permise de conducere, dintre care trei pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei legale, două pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, două pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor care aveau acest drept şi unul pentru circulaţia pe sensul opus de mers.

Pentru că nu au conştientizat pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, 39 de pietoni şi biciclişti au fost sancţionaţi de poliţişti.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 29.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit ieri 3 dosare penale, dintre care două au vizat „conducerea unui vehicul neînmatriculat” iar al treilea a fost întocmit pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here