asistente parscovNoapte alba pentru salariatii de la resurse umane din DSP Buzau. Personalul medico-sanitar din cele 3 unitati spitalicesti cu paturi care urmeaza sa fie desfiintate ori tranfsormate dupa caz in azile a intrat in tavalugul redistriburilor. Listele cu optiunile fiecarui angajat al spitalelor din Vintila Voda, Pîrscov si Patarlagele au ajuns astazi la Directia de sanatate publica.

Angajatii vor trebui sa ia la mana fiecare optiune si sa gaseasca in functie de asta un loc cat mai potrivit specializarii, ori cerintei postului vacant. Desi potrivit listei de posturi vacante publicata pe site-ul Ministerului sanatatii figureaza 360 de slujbe disponibile iar numarul celor care intra in redistribuire este de doar 140, va fi dificil de analizat si ulterior de stabilit cine pe ce post va putea fi reîncadrat.

Conform datelor gestionate de MS, cel mai mare deficit de personal este la spitalul de neuropsihiatrie Sapoca. Aici si-ar putea gasi un nou loc de munca: 28 de medici, 3 farmacisti, 36 de asistente, dar si 4 infirmiere si 5 ingrijitoare. Nici serviciul de ambulanta al judetului Buzau nu sta mai bine la incadrarea personalului. O dovedesc cererile. La SAJ Buzau este nevoie de 20 de medici dintre care 17 generalisti dar si 28 de soferi de autospeciale.

Din pacate insa, angajatii celor doua spitale ce urmeaza a fi desfiintate: Parscov si Patarlagele, sunt localnici, unii dintre ei mai au doar cativa ani pana la pensie,  iar un post chiar si la cea mai apropiata unitate spitaliceasca din cele 5 din judet inseamna naveta. Asta pentru cei care de la 1 aprilie isi vor parasi serviciile unde au muncit zeci de ani va fi un adevarat cosmar.

In cazul in care vor refuza posturile stabilite de DSP la redistribuire nu vor avea alta sansa decat sa ramana acasa fara serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here