primarie buzau
Noi detalii ies la iveală în cazul afacerii murdare de la Direcția Economică a Primăriei Buzău. Anchetatorii spun că de scutiri la plata taxelor către bugetul local au beneficiat firme ce aparțin unor apropiați ai conducerii din Palatul Comunal. Procurorii vorbesc de rude ori persoane apropiate de edilul Constantin Boșcodeală care ar fi fost omise voit de la plata dărilor către bugetul local, ani la rând.
Funcționarii din Direcția Economică au mai ”iertat și alte persoane sus puse.
”S-a reţinut că membrii grupului au introdus în sistemul informatic de taxe şi impozite date nereale, prin care au fost clasate şi anulate nelegal un număr de 114 amenzi contravenţionale (parte din ele vizând funcţionari cu atribuţii de conducere la nivelul unor instituţii publice din municipiul Buzău, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de poliţie)”, spun procurorii de la DIICOT care mai adaugă că și un șef de instituție militară din Buzău ar fi beneficiat de aceleași servicii ilegale.
Totodată, 50 de firme ar fi fost scutite de la plata dărilor către bugetul local. În aceste condiții, mai mult ca sigur, procurorii vor extinde cercetările și nu este exclus ca persoane importante, afaceriști ori alți buzoieni cunoscuți să ajungă să dea cu subsemnatul în acest caz.
De altfel, în ultimele zeci de ore, mai mulți afaceriști au fost chemați să discute cu procurorii. Potrivit unor surse de presă, inclusiv fiul viceprimarului Fănică Bârlă, proprietar de firmă de maxi taxi în oraș, ar fi fost chemat în fața procurorilor pentru a da ceva explicații.

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală faţă de mai mulţi funcţionari cu funcţii de conducere şi execuţie din Primăria Buzău, după percheziţiile făcute la sediul instituţiei la sfârşitul lui octombrie, ei fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional, fraudă informatică şi abuz în serviciu, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de DIICOT.

Astfel, în perioada 2010-2015, în Primăria Buzău s-a constituit un grup infracţional organizat format din mai mulţi funcţionari publici „care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire şi executare a creanţelor persoanelor fizice şi juridice”.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 3.135.454,76 lei, din care 36.595 de lei reprezintă amenzi şterse nelegal din sistemul informatic şi 3.098.859,77 lei, creanţe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău şi de stat, neurmărite, neîncasate şi neexecutate silit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here