Începând cu această săptămână, producătorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Giurgiu recoltează şi livrează către consumatori cantităţi din ce în ce mai mari de pepeni, condiţiile climatice din acest an asigurând producţii mari şi de calitate foarte bună. Spre exemplu, din binecunoscuta zonă Dăbuleni se livrează către pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din ţară sute de tone de pepeni proaspeţi, cantităţile ce urmează a fi recoltate şi livrate fiind în creştere continuă.

Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni şi a pepenilor româneşti se aplică măsura etichetării standard, conform Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.225/2017. Astfel, pentru informarea corectă a tuturor celor interesaţi, prezentăm modelul de etichetă ce va fi afişat la fiecare punct de comercializare a pepenilor româneşti verzi sau galbeni. Eticheta cuprinde informaţii privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării şi preţul cu amănuntul.

Reamintim că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin inspectorii din cadrul Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene, se asigură în permanenţă că prin verificările efectuate, sunt respectate prevederile Legii nr.145/2014 şi ale OMADR nr.225/2017, astfel încât consumatorii să fie corect informaţi asupra provenienţei fructelor şi legumelor din pieţele agroalimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here