„Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 8 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 233.

CAZUL 226 – pacient sex feminin, 63 ani, ușor simptomatică, personal medical, salariată al DGASPC Buzău.

CAZUL 227pacient sex feminin, 50 ani, asimptomatică, salariată a DGASPC Buzău.

CAZUL 228 – pacient sex feminin, 67 ani, pacient oncologic, simptomatică, internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată).

CAZUL 229 – pacient sex feminin, 50 ani, simptomatică, internată la Secția PNF a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată).

CAZUL 230 – pacient sex feminin, 42 ani, pacient oncologic, testată și depistată într-o clinică particulară din București.

CAZUL 231 – pacient sex feminin, 39 ani, simptomatică, internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată).

CAZUL 232 – pacient sex feminin, 34 ani, asimptomatică, salariată a DGASPC Buzău.

CAZUL 233: pacient sex feminin, în vârstă de 18 ani, internată la o unitate sanitară din București, contact direct cu cazul 186 (mama).

(Cazul 186: sugar în vârstă de o lună, internat cu simptomatologie în Secția Pediatrie a SJU Buzău (izolat), transferat la Spitalul ”Victor Babeș” din București).

  • Pacienți au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Astăzi, 10 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 35 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 1561 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 233 cazuri de infectare cu Coronavirus, 134 persoane fiind declarate vindecate și externate.
  • Începând de astăzi, au fost reluate testările pentru Coronavirus în laboratorul Direcției de Sănătate Publică Buzău. În cursul zilei de ieri, la sediul DSP au ajuns kituri de PCR pentru 2.000 de teste, ce vor permite prelucrarea de probe prelevate de la persoanele simptomatice sau de la alte categorii de persoane prevăzute în algoritmul de testare al Institutului Național de Sănătate Publică.” , se precizează într-o informare emisă de Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here