Din această lună, în municipiul  Buzău, dar și la nivelul județului, se desfășoară o amplă acțiune privind calitatea aerului și gestiunea deșeurilor, la care participă comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, ai Poliției Locale de la Primăria Buzău și reprezentanți ai unităților administrativ-teritoariale din județ. Activitățile beneficiază de sprijinul polițiștilor și jandarmilor, întreaga operațiune fiind coordonată de la nivelul conducerii Prefecturii.

Deșeurile nu reprezintă doar o problemă de mediu ci și o pierdere economică. Scopul este să intrăm pe făgașul cel bun: mai multă reciclare, mai puține depozite de deșeuri. Acest lucru înseamnă că este nevoie să începem să prevenim, mai apoi să pregătim pentru reutilizare și reciclare.” , declară prefectul Silviu Iordache.

Acțiunea are ca scop identificarea depozitelor necontrolate de deșeuri si descurajarea fenomenelor de abandonare a deșeurilor, prin aplicarea de sancțiuni contravenționale, inclusiv confiscarea mijloacelor de transport deșeuri și identificarea principalelor surse de poluare a aerului, precum și diminuarea efectelor acestora.

La sfârșitul fiecărei luni, se vor comunica rezultatele acțiunii desfasurate pe raza județului Buzău, precum și măsurile luate, conform prevederilor legale.” , anunță conducerea Gărzii de Mediu Buzău, printr-un comunicat de presă.

 

Amenzile pentru abandonarea deșeurilor, în alte locuri decât cele permise în legislația specifică, vor fi aplicate persoanelor fizice sunt de la 3.000 la 6.000 lei, iar pentru persoanele juridice de la 20.000 la 40.000 lei.

De asemenea, se va aplica sancțiune operatorului de transport deșeuri de la 15.000 la 30.000 lei, precum și sancțiunea contravențională complementară a confiscării mijlocului de transport destinat sau folosit la săvârșirea faptei, conform prevederilor legale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here