Bilanțul amenzilor aplicate în județul Buzău a depășit cu mult cifra 1.000 în ultimele zile. Forțele de ordine verifică atât pietonii, cât și șoferii. Sunt sancționate persoanele care ies în stradă, fără a avea o justificare, potrivit ordonanțelor militare aflate în vigoare.

7

„În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 127 de jandarmi, 290 de polițiști, 139 de polițiști locali și 30 de lucrători din cadrul MApN. Jandarmii au fost angrenați în misiuni atât independent, cât și în sistem integrat pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare, fiind aplicate 20 sancțiuni, în valoare totală de 7.300 lei. În cadrul activităților desfășurate s-au distribuit și formulare tip „declarație pe propria răspundere” și pliante cu principalele obligații ale persoanelor aflate în izolare/carantină, în contextul epidemiei de coronavirus. Totodată, s-au făcut recomandări pe linia respectării normelor prevăzute în ordonanțele militare.

9

Polițiștii buzoieni au efectuat misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, ocazie cu care au fost controlate 1.310 persoane aflate în izolare la domiciliu. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea regimului izolării la domiciliu. De asemenea, polițiștii au aplicat 253 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 480.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020.” anunță Prefectura Buzău, într-un comunicat de presă transmis astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here