Spitalul Județean de Urgență Buzău va face angajări în regim special, pe perioadă determinată, pentru a face față activității de pe mai multe secții unde contextul actual al îmbolnăvirilor cu Covid-19 și-a pus amprenta. La secția UPU și la cea de Pneumologie este nevoie de mai mult personal, dar și la compartimentul responsbail de prevenirea și limitarea infecțiilor.

Angajările nu vor fi prin concurs, ci printr-o selecție făcută de șefii de secții, pe bază de referate, prioritate având cadrele care au făcut voluntariat până acum, precum și alte persoane care și-au arătat disponibilitatea de a lucra în Spitalul Județean de Urgență și sunt în evidențele responsabililor de secții.

În ședința extraordinară de ieri a Consiliului Județean, a fost aprobată suplimentarea cu 25 de posturi a organigramei unității medicale.

Având în vedere necesitatea funcționării optime în contextul epidemiologic actual, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a înaintat solicitarea de aprobare a suplimentării numărului de posturi pentru unele categorii de personal sanitar, pe o perioadă determinată, în unele secții ale unităţii sanitare.” , se arată în motivarea proiectului de hotărâre aprobat ieri.116800108 3421408691224624 6785652667026097567 oPentru Secția UPU se caută încă șase asistenți medicali, la Secția Pneumologie este nevoie de opt asistenți medicali și opt infirmiere, iar la “Supraveghere și Prevenire” vor fi angajați încă trei agenți DDD.

Astfel, prin decizia de ieri a fost aprobată suplimentarea numărului de posturi la cea mai mare unitate spitalicească din județ de la 1583 la 1608, prin suplimentarea la următoarele categorii de personal:

– 14 posturi la categoria „personal mediu sanitar”

– 11 posturi la categoria „personal auxiliar sanitar”

Pentru asigurarea necesarului de personal de specialitate în unele secţii, managerul SJU Buzău a înaintat solicitarea de suplimentare a numărului de posturi, pe perioadă determinată, potrivit legislaţiei specifice, în actualul context epidemiologic, după cum urmează :

Serviciul de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale – 3 agenți DDD (dezinfecție, dezinsecție, deratizare)

Număr posturi existent: 14 din care: 1 medic epidemiolog, 1 medic boli infecțioase, 1 farmacist, 5 cadre medii, 6 agenţi DDD.

Număr posturi propus: 17 din care: 1 medic epidemiolog, 1 medic boli infecțioase, 1 farmacist, 5 cadre medii, 9 agenți DDD. Majorarea numărului de posturi la categoria agenţi DDD de la 6 la 9 este pe o perioadă determinată ce nu poate depăşi 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Secția Pneumologie – 8 asistenți medicali și 8 infirmiere

Număr posturi existent: 44 din care: 5 medici, 23 cadre medii, 12 infirmiere, 3 ingrijitoare si un cadru mediu post fix radiologie

Număr posturi propus: 60 din care: 5 medici, 31 cadre medii, 20 infirmiere, 3 ingrijitoare şi un cadru mediu post fix radiologie.

Secția UPU-SMURD – 6 asistenți medicali

Număr posturi existent: 158 din care: 11 medici, 76 cadre medii, 25 infirmiere, 25 brancardieri, 10 ingrijitoare, 6 registratori medicali, 1 administrator, 1 secretar, 1 analist programator, 2 asistenti sociali;

Număr posturi propus: 164 din care: 11 medici, 82 cadre medii, 25 infirmiere, 25 brancardieri, 10 ingrijitoare, 6 registratori medicali, 1 administrator, 1 secretar, 1 analist programator, 2 asistenti sociali.

Suplimentarea numărului de posturi la Secția Pneumologie şi la Secția UPU-SMURD se solicită pe perioadă determinată de maxim şase luni în contextul epidemiologic actual.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here