În perioada 18-21 aprilie, pe raza judeţului Buzău va fi declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Acţiunile fac parte dintr-un amplu exerciţiu desfăşurat la nivel naţional, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017.

Simulările se vor desfăşura pentru a fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.

În perioada vizată, locuitorii din judeţul nostru vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

„Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările autorităţilor publice. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU”, transmit reprezentanții ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here