Astăzi, 20 octombrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 3334;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2721;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 112;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 757;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 387.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 29 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (4 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 2 și 71 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 A fost înregistrat un deces în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 112: pacient în vârstă de 77 de ani din județul Prahova, internat în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, prezintă simptomatologie respiratorie ușoară. Este izolat, i se recoltează probe și este confirmat cu SARS CoV-2. Pacientul este transferat pentru consult și inițiere tratament la Spitalul Județean de Urgență Buzău- Secția Pneumologie. Starea clinică se deteriorează rapid și survine decesul. Comorbidități: demență, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral sechelar.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 5500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here