Numai în week-end-ul ce tocmai s-a încheiat poliţiştii au prins 12 şoferi băuţi, campion fiind un bărbat de 45 de ani din Nehoiu care a fost scos din trafic de un echipaj care acţiona pe DN 10, în localitatea Pătârlagele. În momentul în care a fost testat cu alcooltestul, valoarea indicată, de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat i-a uimit şi pe poliţişti. Mai grav este faptul că tot din cauza alcoolului, în acest sfârşit de saptămână au avut loc două accidente.

În zilele de sâmbătă şi duminică, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pe raza judeţului pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma celor 173 de testări alcoolscopice efectuate, poliţiştii au stabilit că 12 dintre şoferi consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. În cazul a cinci dintre aceştia, etilotestele au indicat valori cuprinse între 0,11 mg/l şi 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că poliţiştii i-au sancţionat cu puncte-amendă şi au luat împotriva lor şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

Pe numele celorlalţi  şapte şoferi depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au întocmit dosare penale. Cea mai mare valoare – 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat – a fost indicată de aparatul „Drager” în cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani din Nehoiu care a fost scos din trafic de un echipaj care acţiona pe DN 10, în localitatea Pătârlagele.

Din cauza alcoolului biciclist în vârstă de 58 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a lovit de un gard metalic aflat pe partea stângă a direcţiei sale de deplasare. Biciclistul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Poliţiştii l-au testat cu aparatul „Drager” şi au stabilit că avea o concentraţie alcoolică de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un râmnicean în vârstă de 25 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei, iar maşina pe care o conducea s-a lovit de un pom marginal aflat pe celălalt sens de mers. Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto şi a trei pasageri din autovehicul. Cei patru au fost transportaţi la Spitalul Municipal Rm. Sărat, însă numai conducătorul auto a rămas internat. Şoferul a fost testat cu aparatul „Drager”, iar pentru că etilotestul a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

În ultimele două zile, poliţiştii rutieri au mai întocmit alte trei dosare penale pentru infracţiuni constatate la regimul circulaţiei. Într-unul este cercetat un buzoian de 34 de ani depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Mărăcineni deşi avea permisul de conducere reţinut în vederea suspendării, în alt dosar este cercetat un bărbat de 36 de ani din Şarânga, depistat la volanul unui autoturism ce nu avea drept de circulaţie în România, iar cel de-al treilea dosar a fost întocmit pe numele unui buzoian de 20 de ani, care a condus un autoturism pe raza municipiului Buzău, deşi nu posedă permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here