O femeie din Pătârlagele a decedat după ce a consumat ciuperci otrăvitoare. Femeia a gătit ciupercile pentru întreaga familie, însă din fericire doar a consumat mâncarea. Imediat după ce a mâncat, femeii i s-a făcut rău și a fost dusă de urgență la Spitalul Nehoiu.

„Pacienta  CERNAT AGRIPINA in varsta de 55 de ani, din localitatea Patarlagele s-a prezentat la camera de garda a Spitalului Orasenesc Nehoiu in data de 17.07.218 ora 20.50. In urma simtomatologiei prezentate – febra, dureri abdominale, scaune diareice si varsaturi,  i s-a pus diagnosticul de boala diareica acuta cu sindrom de deshidratare acuta, posibil dupa consum de ciuperci. I s-a administrat o perfuzie de sustinere cu glucoza, no-spa si alte simptomatice. Este externata in data de 18.07.2018 ora 6.30 cu stare generala buna, echilibrata, dar si cu recomandarea sa revina in cazul agravarii simptomelor. Revine in data de 18.07.2018 ora 15.10 cu semen de soc toxic, somnolenta, diaree, varsaturi. Se echilibreaza cu tratament endovenos si de trimite catre UPU-Spitalul Judetean de Urgenta Buzau la ora 20.00. La ora 21.27 ajunge la UPU – Spitalul Judetean de Urgenta Buzau. Pacienta nu accepta alta investigatie decat o electrocardiograma si examenul clinic si solicita impreuna cu familia externarea la cerere, contrar avizului medical. La ora 22.24 paraseste sectia UPU a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau”, se arată în comunicatul de presă al DSP Buzău.

De altfel, este alertă în mai multe spitale din ţară după ce în secţiile de terapie intensivă au ajuns pacienţi care au mâncat ciuperci otrăvitoare. Medicii trag un semnal de alarmă îngrijoraţi de numărul tot mai mare de pacienţi care au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci. Otrava din ciuperci începe să acţioneze imediat ce ajunge în organism. Mai întâi la nivel digestiv şi aşa apar durerile de burtă şi vărsăturile. Pacientul crede că are o toxiinfecţie alimentară şi de cele mai multe ori se tratează singur. Simptomele dispar, însă nu şi otrava. Ea ajunge în sânge şi apoi în ficat şi rinichi. Aşa se face că oamenii merg la doctor când insuficienţa hepatică este deja instalată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here