copO fetita de 13 ani din Movila Banului a avut o copilarie de cosmar. S-a nascut cu handicap grav, iar parintii in loc sa o ingrijeasca au inchis-o intr-o camaruta intunecata, iar tipetele acesteia nu i-a impresionat pe cei care ar fi trebuit sa ii numeasca mama si tata. Mai bine de 12 ani a stat fetita in camera insalubra si batea aproape continuu cu pumnii in usa cerand ajutor, dar nu a fost nimeni sa i-l dea. In camera in care era inchisa petrecea 24 de ore din 24 , fara prea multa apa, fara mancare si fara medicamentele care puteau sa-i mai aline din  suferinta. In loc de pat avea o saltea gaurita, asezata direct pe pamant. Nici urma de lenjerie sau perna. In aceleasi conditii erau tinuti si doi frati ai fetitei. Cazul a ajuns public dupa ce o vecina a facut sesizarea sperand astfel sa ii salveze pe copii de la chinurile la care erau suspusi chiar de parinti.

La casa in care erau tinuti copiii au ajuns si mai multi reprezentanti ai Portectiei Copilului care au luat-o pe fetita. Aceasta a fost internata la Spitalul de Neuropsihiatrie Infantila. „Fata de copila a fost luata masura internarii in Centrul de Primire in Regim de Urgenta si Evaluare unde va primi ingrijiri de specialitate si sprijin psihologc”, a declarat Roxana Kovacs, purtatorul de cuvant al DGASPC Buzau.

Primarita din Movila Banului, Frusina Ghinea, nu stia despre situatia petrecuta in aceasta familie. „Ei au fost mereu ajutati, au primit ajutoare de la primarie, paturi, lenjerii, hrana. Cand am fost in vizita la aceasta familie totul parea in ordine”, a spus Frusina Ghinea, primar comuna Movila Banului. In comuna nu exista asistent social de doua luni. Cea care a ocupat functia a intrat in concediu de maternitate.

Intre timp, ceilalti doi copiii au ramas in grija unei matusi. Legea nu le permite asistentilor sociali sa-i ia pe micuti, daca parintii nu-si dau acordul. Au nevoie de o ordonanta prezidentiala si de acordul unei instante.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here